Elektrisch hek: Vernietigen wilde zwijnen uw land? Met Gemi lost u uw probleem nu op!

De elektrische afrastering van Gemi beantwoordt aan je behoefte om de vernietigende actie van wilde zwijnen die je land vernietigen, tegen te gaan.

De aanwezigheid van wilde zwijnen vormt een reëel probleem, zowel voor de veiligheid op de wegen als voor de landbouw, een van de sterke punten van onze economie.
Ons land is in feite erg beroemd vanwege de grote aanwezigheid van unieke producten in de wereld (DOP- en IGP-producten): wijnen, extra vergine olijfolie om er maar een paar te noemen die de mogelijkheid bieden aan veel bedrijven en die in gevaar worden gebracht door het probleem van de aanwezigheid van wilde zwijnen.

Het probleem van de wilde zwijnen treft uiteraard ook kleine boeren, die maanden en maanden hard werk in één klap vernietigd zien worden.

De oplossing die Gemi Elettronica ter beschikking stelt, is het elektrische hek, dat garant staat voor een solide en veilige afscherming van het terrein.

In feite vormt een elektrische afrastering voor dieren een "psychologische" barrière waardoor dieren binnen of buiten een bepaald gebied kunnen worden gehouden. Het elektrische hek is ontworpen met de bedoeling een veiligheidssituatie te creëren: voor het land, voor de mens en voor de dieren zelf.

De opbouw van het schrikdraadapparaat vindt plaats met de aansluiting van het schrikdraadapparaat op de geleiderdraad; Er worden 2 draden gestart vanaf het schrikdraadapparaat: de rode aangesloten op de elektrische afrastering en de zwarte, aan de andere kant, voor aarding. Aarding moet gebeuren met de geel-groene kabel aangesloten op 3 gegalvaniseerde palen die op 3 meter afstand van elkaar zijn geplaatst en op een diepte van 80 cm in de grond worden gestoken. Aan de andere kant van de grond, dan beginnen we met het hek dat in een gesloten circuit moet worden geplaatst. De palen van de elektrische afrastering moeten op een onderlinge afstand van 4/5 meter worden geplaatst.

Gemi Elettronica voor de elektrische afrastering heeft aan alle wensen van de klant gedacht; er zijn zelfs verschillende modellen schrikdraadapparaten beschikbaar.

Ze worden geproduceerd door Gemi:
E / 220 schrikdraadapparaat voor afrasteringen alleen gevoed door 220 volt lichtnet

Dit is een model met een zeer laag stroomverbruik, in feite wordt geschat dat het ongeveer 6w is. Het wordt aanbevolen voor afrasteringen in de buurt van een 220 volt-netwerk, met een verlenging van maximaal 2 km.
Extra sterk E/220 schrikdraadapparaat voor afrasteringen die alleen gevoed worden door 220 volt lichtnet

Het wordt aanbevolen voor afrasteringen in de buurt van een 220 volt-netwerk, met een verlenging van maximaal 7/8 km.
B12 / 2 schrikdraadapparaat gevoed door 12 volt batterij

Het is zeer krachtig, met een zeer laag absorptievermogen, het kan worden gebruikt met elke 12 Volt auto-accu. Het is aan te raden om voor dit type schrikdraadapparaat een veelgebruikte 12V 40AH autoaccu te gebruiken.

Het is mogelijk om het B12 / 2 schrikdraadapparaat te combineren met het zonnepaneel, dat dienst doet als batterijlader, zodat het schrikdraadapparaat ononderbroken kan worden gebruikt zonder tussenkomst van een operator.
9volt / 220 Volt schrikdraadapparaat

De batterij heeft drie verschillende vermogens om energie te besparen in kleine afrasteringen. Hij wordt gevoed door zowel een 9 volt 90 ah batterij als een 220 volt netwerk via een stroomvoorziening.

Op maximaal vermogen kan meer dan 10 hectare grond worden afgezet. Wanneer hij wordt gevoed door 220 volt, is hij nog krachtiger en verbruikt hij slechts 5 watt aan elektriciteit.

Het Gemi schrikdraadapparaat voor elektrische afrasteringen is gebouwd in overeenstemming met de Europese norm CEI EN 60335-2-76 specifiek voor dit type product.
Naast het schrikdraadapparaat is het ook nodig om de geleidingsdraad en isolatoren te gebruiken voor houten palen (foto links) of voor ijzeren palen (foto rechts).
Voor het probleem van wilde zwijnen is het aan te raden om de 6 mm geleidingsdraad te gebruiken, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 8 geleidingsdraden.

Het is mogelijk om 3 verschillende soorten draadlengte te kiezen, afhankelijk van de behoeften (250m, 500m, 1000m).
Voor kleinere dieren is het daarentegen mogelijk om de 4 mm geleidingsdraad met 6 geleidingsdraden aan de binnenkant te gebruiken of de 2,2 mm geleidingsdraad die uit 4 geleidingsdraden bestaat.

Alle geleidende draden hebben als kenmerken een sterke treksterkte en een sterke vorstbestendigheid.
Met de Gemi elektrische afrastering kun je eindelijk ontspannen en je volledig aan je werk wijden, zonder het risico dat het wordt vernietigd door wilde zwijnen.

Het probleem van wilde zwijnen is inmiddels een veelvoorkomende plaag en de elektrische afrastering, ontworpen en verkocht door Gemi Elettronica, is de oplossing.