Rookproblemen met de schoorsteen: wat zijn de oorzaken van dit probleem?

Laten we eens kijken hoe we het rookprobleem met de schoorsteen op een veilige en eenvoudige manier kunnen oplossen zonder structurele veranderingen aan de schoorsteen aan te brengen ...

De belangrijkste oorzaken die de goede werking van een haard aantasten zijn talrijk, we noemen de meest voorkomende:

Het rookkanaal is niet correct gemonteerd;
koud niet-geïsoleerd rookkanaal;
schoorsteen met bochten;
gebrek aan lucht in het pand;
tegenwind;
slecht gemaakte schoorsteen;
Dit zijn slechts enkele van de problemen die de goede werking van de schoorsteen beïnvloeden, hieraan zijn nog vele andere kleine problemen toegevoegd die het samen moeilijk maken om het probleem van schoorsteenrook op te lossen, bijvoorbeeld:

de thermische depressie, voortkomend uit het temperatuurverschil tussen de binnenkant en de buitenkant van de schoorsteen;
de dynamische depressie waarmee de wind rechtstreeks op de schoorsteen inwerkt, waardoor in feite de storing van het treksysteem wordt veroorzaakt;
Bij al deze problemen komen nog de problemen met het plaatsen van de schoorsteen in het koudste deel van het gebouw, of zelfs de griep die buiten het gebouw passeert ...

De veilige oplossing waarmee u het probleem van rook uit de schoorsteen, kachel, barbecue, haardkachel, oven definitief kunt oplossen, is de installatie van een elektrische schoorsteenafzuiger die een constante trek van de dampen garandeert zonder warmte te verspreiden.

In tegenstelling tot wat je hoort van mensen die niet bekend zijn met de sector, kan een traditionele haard paradoxaal genoeg op sommige momenten ook een overmatige trek hebben wat warmteverspreiding betekent.

Dankzij de installatie van de Gemi-schoorsteenafzuiger wordt de afzuigind onder controle gehouden en wordt het rookprobleem uit de schoorsteen geëlimineerd: we hebben geen plotselinge vermindering van de afzuiging en zelfs geen overmatige aanzuiging meer dankzij de meegeleverde regeleenheid, die het mogelijk maakt via een selector om de optimale snelheid te vinden, krijg je een constante trek zonder warmteverlies.

Bovendien hebben we dankzij de installatie van de Gemi schoorsteenventilator geen geluidsoverlast meer.
Uit een onderzoek van het Gemi-onderzoekscentrum blijkt dat een haard die 8 maanden per jaar werkt zonder een afzuiger die de afzuiging regelt, 30 procent meer energie verspreidt dan een open haard met een geforceerde elektrische afzuiger terwijl de trek wordt gecontroleerd. constant zonder ups en downs.

De Gemi-afzuigventilator is de krachtigste op de markt, met een bereik tot 3800 m / kubieke uur, dit maakt het mogelijk om het probleem van schoorsteenrook op de laagste snelheden op te lossen, het geluid te elimineren en een uitstekende afzuiging al bij de eerste snelheid te verkrijgen.
De Gemi afzuigkap is de enige die een gepatenteerde motor in klasse H heeft met bescherming van de isolatie van de motorwikkeling in keramische vezel, hierdoor kan de motor ook beschermd worden in geval van brand in het rookkanaal.

De schoorsteenventilator Gemi is uniek in zijn soort. In de loop der jaren hebben veel bedrijven geprobeerd het motorbeschermingssysteem te kopiëren met slechte systemen zoals het plaatsen van glasvezel rond de motor, waardoor de situatie nog erger werd. Dit zorgt er in feite voor dat de motor niet goed kan afkoelen en heeft een sterke invloed op de werking bij hoge temperaturen.

De Gemi afzuigkap lost alle problemen op die verband houden met slechte schoorsteentrek en neutraliseert alle mogelijke problemen.

Door een Gemi afzuigkap te installeren, herontdekt u het plezier van het gebruik van een haard zonder rookproblemen.

Ontdek ons ​​productassortiment en los nu uw schoorsteentrekproblemen op!

Gemi elektrische schoorsteenventilatoren zullen u helpen de afzuiging te verbeteren, waardoor het probleem van schoorsteenrook een oude herinnering wordt.
Schoorsteenventilator professioneel koperen model

Gecertificeerd product in overeenstemming met de wet

10 jaar garantie

AANZUIGING VAN 3800 M³ / h

GEMI-MOTORKLASSE H BESTAND TEGEN 700 C °

REGELAAR MET 6 VERSNELLINGEN