Schrikdraad voor dieren: hoe bouw je het snel, veilig en efficiënt?

Schrikdraad voor dieren: hoe bouw je het snel, veilig en efficiënt?

De elektrische afrastering is een hulpmiddel dat door de jaren heen steeds vaker wordt gebruikt dankzij zijn veelzijdigheid.

In feite kan de elektrische afrastering zowel worden gebouwd ter bescherming van uw tuin om wilde dieren erbuiten te houden als voor de opvang van uw eigen dieren.

Het probleem van de invasie van wilde dieren in een tuin is nu een veel voorkomend probleem; In feite staat de vernietiging van gewassen, zowel van kleine tuinen als van gewassen van grote boerderijen, als gevolg van de invasie van wilde zwijnen op de agenda.

Andere wilde dieren dan wilde zwijnen, die bekend staan ​​om hun schade aan de landbouw, zijn vossen, stekelvarkens of reeën. Het is een plaag die aanzienlijke schade aanricht aan een hele economie, en die bepalend is voor de balans van ons land.

Er zijn mensen die denken dat ze dit probleem kunnen oplossen door de klassieke hekken te bouwen met plastic netten, maar dieren zoals wilde zwijnen laten zich zeker niet tegenhouden door deze trucs omdat ze een gat kunnen graven onder het net of het kunnen doorboren. Je kunt je alleen tegen deze dieren verdedigen door een elektrisch hek te maken. Hetzelfde geldt als u boerderijdieren zoals koeien, paarden, pony's, schapen, kippen of varkens binnen een afgebakend gebied wilt houden.

Beide acties, dus bescherming van een gebied tegen indringing of bewaking van een gebied tegen ontsnappen, kunnen worden uitgevoerd met de constructie van een elektrische afrastering.

De materialen om een ​​juiste elektrische afrastering te bouwen zijn verschillend, maar we kunnen zeker zeggen dat sommige als "noodzakelijk" kunnen worden gedefinieerd.

Onder de materialen die nodig zijn om een ​​elektrische afrastering te bouwen voor de bescherming van uw tuin of voor de bewaring van uw dieren, hebben we het schrikdraadapparaat, dat tot taak heeft het hek zelf van stroom te voorzien, de geleidingsdraad waarmee de elektrische afrastering wordt gemaakt en de isolatoren , die tot taak hebben de elektrische stroom te isoleren van de palen die zullen worden gebruikt om de elektrische afrastering te maken.

Naast de hierboven genoemde materialen zijn er andere, hoe belangrijk ook, die verschillende functies hebben. Een daarvan is de kit voor geïsoleerde doorgangen met elektrische veer en geïsoleerde handgreep, of de kruiskabel voor het geval u een ondergrondse doorgang moet maken en andere.

Gemi Elettronica is in staat om alle materialen te leveren die nodig zijn om een ​​correct en vooral goed werkend schrikdraadafrastering te maken (zoals blijkt uit de videoreview van een van onze klanten).
De schrikdraadapparaten voor schrikdraadafrastering zijn verkrijgbaar in zowel 220V stroommodellen als het dual power model (220V stroom of 12V batterij).

De keuze van draad verandert in plaats daarvan afhankelijk van de reden waarvoor het hek is gemaakt: als het hek is gebouwd om te beschermen tegen wilde zwijnen, is het ideaal de sectie van 6 mm², als in plaats daarvan een elektrisch hek moet worden gemaakt om boerderijdieren te beschermen die u kan kiezen uit 2,2 mm² of 4 mm².

Voor de isolatoren daarentegen zijn zowel die met schroeven voor houten palen als die voor ijzeren palen beschikbaar, beide met unieke eigenschappen in de wereld.

Gemi Elettronica heeft een lange geschiedenis achter de rug van elektrische afrasteringen, haar producten zijn gecertificeerd volgens de wet en duidelijk gemaakt in Italië.

Gemi Elettronica is de beste oplossing om een ​​elektrische afrastering te bouwen voor de bescherming van de tuin of voor de opvang van uw dieren!