Rookgasventilator Professional model

De Gemi schoorsteenafzuiger basic is de ideale oplossing voor rookproblemen bij open haarden. Deze professionele rookgasventilator is gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal en kan worden aangepast aan alle schoorsteenvormen en afmetingen.

Open haardventilator voor open haard

Met de Gemi schoorsteenafzuiger basic is het mogelijk om het rookprobleem bij open haarden voor 100% op te lossen. De ventilator zorgt ervoor dat de schoorsteen beter de rook afzuigt, waardoor er meer genoten kan worden van de warmte en sfeer van een open haard.

Schoorsteenafzuiging voor gebruik in open haarden

De Gemi schoorsteenafzuiger basic heeft een weerstand tot 300 Pa en een afzuigsnelheid van 2500 m³ per uur. Dit maakt het een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het afvoeren van rook. Daarnaast is het toestel voorzien van een kleine regeleenheid waarmee de aanzuigsnelheid kan worden gevarieerd en waarmee het eenvoudig aan- en uitgeschakeld kan worden.

Deze schoorsteenafzuiger is ideaal voor gebruik in open haarden, waarbij rook vaak een probleem kan zijn. Doordat de ventilator de rook efficiënt afzuigt, wordt de kans op rookoverlast in huis geminimaliseerd.

Daarnaast is de Gemi schoorsteenafzuiger basic ook geschikt voor gebruik in rookkanalen van kachels of andere toestellen met een open vuur. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is geschikt voor zowel hout- als gasgestookte haarden.

Deze rookgasventilator is niet alleen functioneel, maar ook duurzaam. Gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal, kan het jarenlang mee en heeft het weinig onderhoud nodig. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw open haard, zonder last te hebben van rookproblemen.

Ben u op zoek naar een effectieve en betrouwbare oplossing voor rookproblemen in uw open haard? Dan is de Gemi schoorsteenafzuiger basic de ideale keuze. Bestel hem nu en geniet van een zorgeloze en sfeervolle open haard ervaring!

Read more »

Er zijn 2 producten.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
Rookgasventilatoren Schoorsteenventilatoren Elektrische Rookgasventilator Ventilator Voor Houtgestookte Haarden voor Open haard Rookgasventilatoren Schoorsteenventilatoren Elektrische Rookgasventilator Ventilator Voor Houtgestookte Haarden voor Open haard
  • -44,41%
  Het professionele model schoorsteenstofzuiger is een elektrische rookafzuiger die de ideale oplossing is voor het oplossen van het rookprobleem van uw open haard, pelletkachel, restaurantoven of pizzeria. Ook wel schoorsteenstofzuiger of schoorsteentrekker genoemd, is Hij is ook bestand tegen een schoorsteenbrand, waardoor de afzuiging van uw schoorsteen perfect...
  € 399,00€ 717,80Normale prijs-44,41% offPrijs
  Rookgasventilatoren Schoorsteenventilatoren Elektrische Rookgasventilator Ventilator Voor Houtgestookte Haarden voor Open haard Rookgasventilatoren Schoorsteenventilatoren Elektrische Rookgasventilator Ventilator Voor Houtgestookte Haarden voor Open haard
   • -44,41%
   Het professionele model schoorsteenstofzuiger is een elektrische rookafzuiger die de ideale oplossing is voor het oplossen van het rookprobleem van uw open haard, pelletkachel, restaurantoven of pizzeria. Ook wel schoorsteenstofzuiger of schoorsteentrekker genoemd, is Hij is ook bestand tegen een schoorsteenbrand, waardoor de afzuiging van uw schoorsteen perfect...
   € 399,00€ 717,80Normale prijs-44,41% offPrijs

   Questions and Answers

   Wat is het verschil tussen de verschillende modellen rookafzuigers?

   Het basismodel heeft een zuigcapaciteit van 2500 m³/h, 3 jaar garantie en is bestand tegen warmte tot 300 graden. Het professionele model kan tot 700 graden weerstaan ​​(dus ook bij schoorsteenbrand). Dit model is aan te raden als je een schoorsteen hebt van minder dan 3 meter. Bovendien heeft het professionele model zes jaar garantie en heeft hij een zuigcapaciteit 3800 m³/u. Het stalen model is volledig gebouwd in Aisi 304 roestvrij staal, een materiaal dat zorgt voor een grotere weerstand tegen corrosie en zoutheid. Hij heeft een zuigkracht van 3800m³/h en een weerstand tot 700°, gegarandeerd voor acht jaar. Het topmodel van Gemi is het professionele koperen model, bestand tot 700°, met tien jaar garantie en een zuigkracht van 3800 m³/u. De roestvrijstalen ventilator is bestand tegen corrosie en zout. De ventilator is aan de buitenkant volledig beschilderd (inclusief de basis) en is daarom geschikt voor wie op zoek is naar een meer esthetisch product.

   Onttrekt de schoorsteenafzuiging ook warmte?

   Onze elektrische rookafzuiger heeft een regelaar met 6 snelheden, dus je hoeft hem alleen maar in te stellen op snelheden van 1-2 om de rook op natuurlijke wijze af te zuigen, maar geen warmte. Kortom, bij de eerste twee snelheden veranderen we op geen enkele manier de normale werking van een haard, die normaal gesproken een zeer kleine hoeveelheid warmte zou verspreiden in de rook die opstijgt in het rookkanaal. De Gemi schoorsteenventilator zuigt de rook op die anders de woning in zou gaan en zou dus zeker geen warmtebronnen voor het binnenmilieu produceren. Het is duidelijk dat als de schoorsteenventilator niet op de zesde snelheid werkt (meestal op deze snelheid wordt hij gebruikt om de lucht in kamers te veranderen, om vuur te helpen starten of om de as op te zuigen), met zijn 2500m³/h (basis) - 3800m³/h(pro) het zal zo krachtig zijn dat het ook de warmte zal opzuigen, omdat het de verbrandingssnelheid van het hout zal verhogen en bijgevolg de warmte gedeeltelijk zal verminderen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de Gemi rookafzuiger warmteverlies kan beheersen, daarom is het raadzaam om een ​​schoorsteen te gebruiken om warmteverlies te voorkomen. Dit is te zien aan de miljoenen tevreden klanten over de hele wereld sinds 1983, toen de eerste Gemi-schoorsteenventilator werd gemaakt.

   Wat is de afmeting van de schoorsteenrookafzuiger?

   De voet van de elektrische schoorsteenventilator is standaard 43x43 cm, de hoogte is 35 cm, zonder de beugels. Inclusief de beugels komt de hoogte op 50 cm. Voor meer specifieke afmetingen is een diagram beschikbaar met de afmetingen van elk afzonderlijk onderdeel van de elektrische haardafzuiging op onze website.

   Wordt de elektrische haardafzuiging gebruikt voor rookbestrijding?

   De functie van de rookafzuiger is om de trek van de schoorsteen te regelen, om het rookprobleem in de schoorsteen, de oven, het fornuis of de barbecue op te lossen en om de natuurlijke trek van de schoorsteen te reproduceren.

   Hoe de Gemi rookafzuiger in elkaar zetten?

   De montage van de schoorsteenrookafzuiger is doe-het-zelf. Bekijk de instructievideo op de productbladen om de schoorsteenventilator te monteren. Als u problemen ondervindt met de installatie van de afzuigkap, kunt u de hulp inroepen van een elektricien of een metselaar. Bij twijfel over de installatie van het product (bijv. aansluiting van kabels, snelheidsregelaar, etc.) staan ​​onze gespecialiseerde technici tot uw beschikking via e-mail, chat of telefoon.

   Welk model moet ik kopen met een vierkante schoorsteen en binnenpijp?

   Als u een vierkante schoorsteen heeft met een pijp van dezelfde hoogte als het metselwerk, moet u eerst de opening tussen de pijp en het metselwerk dichten en vervolgens de schoorsteenventilator direct op het metselwerk installeren. Evenzo, als de pijp slechts enkele centimeters (of inches) hoog is, moet de pijp op dezelfde hoogte worden gebracht als het metselwerk. In deze situatie moet u het model schoorsteenventilator kopen met vierkante voet, ook verstelbaar voor rechthoekige schoorsteen.

   Kan ik de rookafzuiger direct in de schoorsteen installeren?

   Het is mogelijk, maar u moet rekening houden met de afmetingen van de schoorsteenventilator. De installatie van de rookafzuiging kan op twee manieren gebeuren: de kap van de schoorsteen verwijderen en vervolgens de schoorsteenventilator installeren, of de schoorsteenrookafzuiger in de schoorsteen plaatsen, in dit geval de rookafzuiger zonder kap bestellen.

   Is het mogelijk om de kabel door de schoorsteen te leiden?

   Ja, het is mogelijk de kabel door de schoorsteen te leiden. Er zijn twee manieren om de elektrische aansluiting te maken: met de 3 x 1,5 kabel (te lopen buiten de schoorsteen tot aan de snelheidsregelaar) om de eerste meter aan de schoorsteenventilator te verlengen. Of u kunt een interne aansluiting op de schoorsteen maken met onze hittebestendige kabel, die u apart kunt aanschaffen door in het vervolgkeuzemenu de gewenste hoeveelheid te selecteren op basis van het aantal meter dat u nodig heeft.

   Hoe lang kan ik de schoorsteenrookafzuiger aan laten staan?

   Er is geen tijdslimiet. De schoorsteenrookafzuiger kan probleemloos de hele dag werken.

   Op welke afstand van de vlam moet de schoorsteenventilator worden geplaatst?

   De professionele ventilator voor haarden kan op elke hoogte worden geïnstalleerd, zelfs op rookkanalen van 1 meter. Anderzijds wordt het basismodel van de schoorsteenventilator aanbevolen voor schoorstenen van meer dan 3 m hoog.

   Als de stroom uitvalt en de schoorsteenventilator wordt uitgeschakeld, sluit hij dan de...

   Nee, de schoorsteenventilator sluit de rookafvoer niet af als deze is uitgeschakeld. Daarom is het alleen in bepaalde situaties mogelijk om de schoorsteenventilator in te schakelen, bijvoorbeeld bij het optillen van de kacheldeur of bij harde wind.

   Als het regent, sijpelt er dan water in de schoorsteenventilator?

   Nee, de voet van de schoorsteenrookafzuiger is verhoogd om infiltratie van water bij regen te voorkomen.

   Lost de schoorsteenventilator het probleem ook op bij harde wind?

   Zeker, onze schoorsteenventilator is geschikt bij harde wind omdat het het rookprobleem oplost.

   Kan de schoorsteenventilator op een zeer hoge ronde schoorsteen worden gemonteerd?

   Ja, dankzij de zuigkracht van de schoorsteenventilator is er ook bij schoorstenen langer dan 50 meter geen probleem om de schoorsteenventilator te monteren.

   Kan het op een ronde schoorsteenbasis worden gemonteerd?

   Ja, wij leveren adapters voor ronde rookkanalen (die zijn aangegeven in het vervolgkeuzemenu van het product). Om de adapter te bestellen, selecteert u eenvoudig het ronde rookkanaal en kiest u de maat van de adapter die u wilt kopen in het vervolgkeuzemenu. U moet rekening houden met de buitendiameter omdat onze adapter voor rookkanalen extern op de uitlaat past. Als de schoorsteen een buitendiameter heeft van 25 cm, is de ideale schoorsteenadapter 25 cm in het vervolgkeuzemenu.

   Maakt de schoorsteenrookafzuiger lawaai?

   Nee. De schoorsteenventilator is stil bij elke snelheid. Als je hem op de zesde snelheid zet, maakt de ventilator natuurlijk meer dan 1300 toeren per minuut, waardoor je een licht zoemend geluid hoort. Maar om het rookprobleem op te lossen, moet de ventilator op lage snelheden worden gebruikt, van de eerste snelheid tot de derde snelheid. Bij deze snelheden is de geluidsdruk niet hoger dan 38 Db, d.w.z. nul geluid.

   Hoeveel weegt de schoorsteenventilator?

   Het gewicht van de ventilator, exclusief de snelheidsregelaar, is ongeveer 20 kg.

   Waar moet de schoorsteenventilatorregelaar worden geïnstalleerd?

   De regelaar van de schoorsteenventilator voor open haarden moet worden aangesloten op de 220 V-stroom en kan in elke ruimte worden geïnstalleerd, het belangrijkste is dat deze niet in de buurt van warmtebronnen wordt geplaatst. In feite bevindt zich in de regelaar van de schoorsteenventilator een transformator die bij hoge temperaturen werkt.

   Ik heb onlangs de schoorsteenventilator gekocht, als ik hem op de eerste snelheid inschakel,...

   Geen probleem, de rookafzuiger werkt normaal. De schoorsteenventilator is ontworpen om een ​​normale inloop van de interne lagers te garanderen. De ventilator moet in eerste instantie op hogere snelheden worden ingeschakeld en kan na enkele minuten op lagere snelheden worden geschakeld. Deze bedrijfsmodus dient alleen de eerste maand gevolgd te worden, daarna zal hij ook op lagere snelheden draaien.