Waarschuwingsbordje PAS OP SCHRIKDRAAD

Volgens de A12-regelgeving zijn elektrische afrasteringen volledig legaal als ze zijn voorzien van waarschuwingsborden die moeten worden geplaatst op hekwerken die grens aan openbare doorgangen. Bescherm uw veiligheid en die van anderen met, de Gemi Elettronica waarschuwingsborden. Kies tussen plastic of metalen borden en voorkom dat je schrikdraad onaangename schokken veroorzaakt.

Duidelijk waarschuwingsbordje PAS OP SCHRIKDRAAD Verplicht aan elke afrastering.

Elektrische afrasteringen zijn een effectieve manier om dieren en eigendommen te beschermen. Echter, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van mensen te waarborgen. Daarom is het volgens de A12-regelgeving verplicht om waarschuwingsborden te plaatsen op hekwerken die grenzen aan openbare doorgangen. Deze borden waarschuwen voor de aanwezigheid van schrikdraad en voorkomen ongelukken.

Schrikdraad kan onaangename schokken veroorzaken voor mensen die er niet van op de hoogte zijn. Daarom is het belangrijk om duidelijke waarschuwingsborden te plaatsen om zo niemand onverwachts met schrikdraad in aanraking te laten komen.

Veiligheidsvoorschriften

Het is belangrijk om de veiligheidsvoorschriften van elektrische afrasteringen te volgen. Plaats altijd waarschuwingsborden op hekwerken die grenzen aan openbare doorgangen en zorg ervoor dat deze goed zichtbaar zijn. Controleer regelmatig of het schrikdraad nog goed functioneert en gebruik alleen gecertificeerde materialen voor de installatie.

Daarnaast is het aan te raden om ook duidelijke instructies te plaatsen bij de waarschuwingsborden, bijvoorbeeld over het uitschakelen van de elektriciteit bij onderhoud of reparaties. Zo kunnen ongelukken worden voorkomen.

Plastic of metalen borden

Bij Gemi Elettronica bieden we waarschuwingsborden aan in zowel plastic als metaal. Beide materialen zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Het belangrijkste is dat het bord goed zichtbaar is en duidelijk de boodschap overbrengt. Daarom is het aan te raden om voor een opvallende kleur te kiezen, zoals geel of rood.

Met onze waarschuwingsborden voldoet u aan de wettelijke vereisten en zorgt u voor de veiligheid van uzelf, uw dieren en anderen. Neem geen risico en kies voor een duidelijk waarschuwingsbordje PAS OP SCHRIKDRAAD.

Read more »

Er is 1 product.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog

Questions and Answers

Schrikdraad: waar is het voor?

De elektrische afrastering van Gemi wordt gebruikt om wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, vossen, enz. af te weren. Het doel van elektrische hekken is om uw gebied te beschermen tegen indrigers. Het wordt ook gebruikt om dieren zoals koeien, schapen, varkens enz. binnen uw grond te houden. Het heeft niets met jagen te maken. Wij beschikken over alle wettelijke certificaten om elektrische afrasteringen te produceren en te verkopen. Dit is de enige legale oplossing voor wie zijn grond wil beschermen.

Is de elektrische afrastering gevaarlijk voor mensen?

De elektrische afrastering voor dieren is noch gevaarlijk voor mensen, noch voor dieren. Zoals met alles, is er zelfs voor elektrische afrasteringen een norm die de waarden vastlegt die moeten worden gerespecteerd. Het schrikdraadapparaat is een product dat intermitterende pulsen afgeeft met een lage stroomsterkte.

Wat heb je nodig voor een elektrische afrastering voor wilde zwijnen en andere dieren?

Om een ​​elektrische afrastering voor dieren te maken heb je nodig: een Gemi schrikdraadapparaat - 100% Made in Italy - voor hekken die de stroom naar de afrastering voeren, een elektrische geleiderdraad voor de afrastering en isolatoren voor elektrische hekken die op de palen zijn geschroefd om de draad vast te houden .

Waarom 3 polen plaatsen voor de aarding van het schrikdraad?

Aarding is van fundamenteel belang voor de functionaliteit van de elektrische afrastering voor dieren, dus het wordt aanbevolen om het correct te doen. Om de stroom volledig te ontladen door het schrikdraadapparaat, is het noodzakelijk om de aarding te maken door 3 gegalvaniseerde palen van 1 meter in de grond te steken. Ze moeten 3 meter uit elkaar worden geplaatst, 80 cm in de natte grond en 20 cm buiten, de natte grond, en aangesloten worden op de gele kabel. Samen met de elektrische afrastering leveren wij slechts 1 meter kabel die aangesloten moet worden op de eerste paal. Het wordt aanbevolen dit te doen op een plek waar vegetatie is, dus bij een vochtige grond. Droge grond is niet geleidend. Volgens de uitgevoerde tests zal het plaatsen van 3 palen op elk type terrein geen probleem zijn voor de functionaliteit. Als je slechts één paal plaatst, zal de kracht van het huidige vilt minder zijn dan het bereik en kunnen de dieren over het hek heen.

Hoe lang gaat een batterij mee voor het draagbare schrikdraadapparaat en welke moet ik gebruiken?

Voor een B12 schrikdraadapparaat volstaat het gebruik van een 12V 40Ah autoaccu. De autonomie, als er geen spreiding in de elektrische afrastering is, is ongeveer 10/12 dagen. Anders duurt het minder.

De stroom is een beetje ver van het elektrische dierenverblijf. Wat moeten we doen? Hoe koppel je...

Als de stroom ver van de elektrische afrastering is, hebben we voor uw Gemi-schrikdraadapparaat - 100% Made in Italy - de hoogspanningskruiskabel die zowel aan de oppervlakte als ondergronds kan werken, zonder te ontladen. Met deze kabel is het mogelijk om stroom op het hek te voeren, zonder enige spreiding. De kabel voor elektrische afrasteringen kan ook worden gebruikt om twee afrasteringen aan elkaar te koppelen en vervolgens het ene uiteinde aan een eerste hek en het andere uiteinde aan een tweede hek te verbinden, wanneer er weinig afstand is tussen het ene hek en het andere.

Hoe te zien of er elektriciteit op het hek staat?

Om te controleren of er stroom staat op de elektrische afrastering voor dieren, hoeft u alleen maar de punt van een schroevendraaier met een geïsoleerde handgreep op enkele mm afstand van de afrasteringsdraad te brengen. Op het moment dat u een tikken hoort, betekent dit dat er stroom op het schrikdraadapparaat staat.

Hoe installeer ik de elektrische omheining?

Een schrikdraadapparaat kan niet buiten worden bewaard. Het moet binnen worden bewaard om schade door het weer te voorkomen. Om alle stroom af te voeren, moet deze worden geaard door 3 gegalvaniseerde pennen van 1 meter in de grond te steken. Deze moeten 3 m uit elkaar worden gezet en, 80 cm in de grond (nat) en 20 cm buiten de grond worden geplaatst, en vervolgens worden verbonden met de geelgroene kabel. Het apparaat heeft aan de uitgang een rode pluskabel die is aangesloten op de afrastering en een geelgroene kabel die is aangesloten op de eerste aardpen. Sluit nooit twee elektriciens aan op dezelfde draad, omdat de twee impulsen elkaar kunnen opheffen en problemen kunnen veroorzaken. U kunt twee elektriciens aansluiten op hetzelfde hek, maar ze op twee afzonderlijke draden houden.