Waarom een ​​schoorsteenkap installeren in plaats van er één te bouwen?

Waarom een ​​schoorsteenkap installeren in plaats van er één te bouwen?

In de meeste huizen worden schoorsteenkappen vaak gebouwd op rookkanalen, ook wel schoorsteenpotten genoemd.

Deze schoorsteenpotten vervullen verschillende functies en kunnen verschillende problemen oplossen.

Veelvoorkomende problemen met schoorstenen die men hoopt op te lossen met een schoorsteenpot zijn onder andere waterlekkage tijdens regen en harde wind, vogels die de schoorsteen vanaf het dak binnendringen, of puur om esthetische redenen.

De meest gebruikte traditionele schoorsteenpotten zijn van baksteen of staal. Echter, ondanks de bouw van deze schoorsteenpotten, die soms erg kostbaar kan zijn, is er geen garantie dat de bovengenoemde problemen worden opgelost. Traditionele schoorsteenpotten pakken het probleem van rook en een slechte trek in de schoorsteen niet aan.

Als een schoorsteen rookt door sterke externe wind, gebogen rookkanalen, of andere redenen, lost een traditionele schoorsteenpot dit probleem niet op.

De oplossing voor het oplossen van rookproblemen in de schoorsteen is het installeren van een elektrische schoorsteenventilator, ook wel bekend als een aspirerende schoorsteenpot, op het dak bij de schoorsteenuitgang.

Gemi Elettronica biedt verschillende modellen van elektrische schoorsteenventilatoren met verschillende functies zoals zuigkracht, hittebestendigheid, garantiejaren en bouwmaterialen.

Gemi Elettronica streeft ernaar om aan elke behoefte te voldoen en kan een dubbele oplossing bieden: een elektrische schoorsteenventilator in een schoorsteenpot.

De schoorsteenpot die door Gemi Elettronica wordt aangeboden, verschilt van traditionele gemetselde of stalen schoorsteenpotten omdat deze van vuurvaste klei is gemaakt. Dit materiaal is ideaal voor rookkanalen omdat het niet alleen bestand is tegen weerelementen maar ook tegen hitte.

Deze oplossing biedt een dubbel voordeel: esthetische aantrekkingskracht met een moderne schoorsteenpot en functionele oplossing van het rookprobleem met de elektrische schoorsteenventilator.

Bovendien heeft de elektrische schoorsteenventilator een stalen gaasvogelbescherming en voorkomt de structuur waterlekkage.

De kleischoorsteenpot van Gemi Elettronica heeft geen lijm nodig voor installatie en wordt gekenmerkt door een systeem met bovenopening dat eenvoudige verwijdering en demontage voor onderhoud mogelijk maakt.

Gemi Elettronica kan elke esthetische of praktische behoefte met betrekking tot schoorsteenproblemen aanpakken.