Hoe het binnendringen van wilde zwijnen en stekelvarkens in de tuin te voorkomen: hoe een elektrische afrastering te bouwen

Hoe het binnendringen van wilde zwijnen en stekelvarkens in de tuin te voorkomen: hoe een elektrische afrastering te bouwen

Hoe kunt u wilde zwijnen en andere wilde dieren weghoude van uw land?
Agrarische ondernemers of kleine particuliere boeren die zich toeleggen op het bewerken van land hebben minstens één keer de ervaring meegemaakt van de invasie van dieren in het wild die hun gewassen bedreigtent (zoals bijvoorbeeld het binnendringen van wilde zwijnen, stekelvarkens, reeën).

Een van de meest gebruikte methoden om dieren weg te houden van het land is de elektrische afrastering. Naast het tegengaan van het binnendringen van wilde dieren, kan het ook worden gebruikt om landbouwhuisdieren binnen een gebied te beschermen en af ​​te bakenen.

De elektrische afrastering werkt dankzij de stroompulsen die worden gegenereerd door een schrikdraadapparaat. Er vertrekken twee afzonderlijke verbindingen vanaf het schrikdraadapparaat: één naar de afrastering die wordt gecreëerd door de stroomdraad en één naar de grond.

Hoe bouw je een elektrische afrastering?
Het is aan te raden om de elektrische afrastering te aarden met 3 gegalvaniseerde palen die 3 meter uit elkaar staan.

Wanneer een dier het onder stroom staande hek aanraakt, krijgt het een elektrische schok van één duizendsten van een seconde. Op deze manier zal het dier weglopen.

Hoe houd je wilde zwijnen weg: wat heb je nodig om een ​​elektrische afrastering te maken?
Om een ​​elektrische afrastering te bouwen, zijn enkele basiscomponenten nodig, waaronder het schrikdraadapparaat, de geleiderdraad, de isolatoren, de aardingspaal en andere materialen.

Gemi Elettronica is het Italiaanse bedrijf dat alle materialen produceert die nodig zijn om een ​​elektrische afrastering te maken.

Het schrikdraadapparaat is het apparaat dat elektrische impulsen via de afrastering genereert. Het kiezen van het juiste schrikdraadapparaat is essentieel om de juiste stroom op het hek te hebben.

Het eerste onderscheid wordt gemaakt op basis van het type voeding, dat kan zijn:

12 V batterij (ook te combineren met een zonnepaneel dat de batterij oplaadt) of
220 V stroom.
De verschillende schrikdraadapparaten van Gemi Elettronica kunnen van 5 km tot 8 km aan echte omtrek bestrijken. Met pulsen gegenereerd van 10000 V tot 15000 V, afhankelijk van het gekozen model.

Hoe wilde zwijnen te verjagen? De keuze van de rode draad
De keuze van de rode draad hangt af van de lengte van de leefruimte en de dieren waarvoor de leefruimte is gemaakt. In feite heeft elke draad zijn eigen weerstand en zijn eigen verspreidingsvermogen, aangegeven in ohm / m. Hoe dichter de ohm / mt-waarde bij nul ligt, hoe minder de stroomlekkage zal zijn, dus de afrastering zal beter werken.

De geleiderdraad moet door de isolatoren worden geleid, isolatoren zijn gereedschappen die de elektrische draden bevestigen en op afstand houden van de palen die zijn gebruikt om de elektrische afrastering te bouwen.De isolatoren worden onderscheiden naar het type paal waarop ze moeten worden aangebracht. De palen kunnen namelijk van hout of ijzer zijn. Zo zijn er schroefisolatoren voor houten palen en isolatoren voor ijzeren staven.

Gemi Elettronica is in staat om producten te voorzien van het CE-keurmerk, gemaakt in Italië, een garantie voor maximale veiligheid, zowel voor mens als dier.

Alle producten zijn te koop door hier te klikken.