Waarom een ​​schoorsteen plaatsen in plaats van bouwen?

Waarom een ​​schoorsteen plaatsen in plaats van bouwen?

In de meeste huizen worden daken, schoorstenen genoemd, vaak gebouwd op de uiteinden van de rookkanalen.

Deze schoorstenen zijn gebouwd met het doel verschillende functies te vervullen en zijn in staat om verschillende kritieke problemen op te lossen.

Onder de veelvoorkomende problemen van de rookkanalen, waarvan men hoopt dat ze kunnen oplossen met de constructie van een schoorsteen, is er zeker de infiltratie van water in geval van regen en harde wind of het binnendringen van vogels van het dak in de schoorsteen zelf . of voor een puur esthetische vraag.

De meest gebruikte klassieke schoorstenen zijn zeker die van baksteen of staal. Ondanks de constructie van deze schoorstenen, die soms erg duur zijn, is de echte oplossing van bovenstaande problemen echter niet gegarandeerd. De klassieke schoorstenen hebben in feite geen invloed op het probleem van rook en slechte trek van de schoorsteen.

Sterker nog, als een haard rookt omdat er te veel wind staat of omdat de griep in de lucht hangt, of om vele andere redenen, lost een klassieke schoorsteenventilator dit probleem helemaal niet op.

De oplossing die moet worden gevolgd om het probleem van schoorsteenrook op te lossen, is het installeren van een elektrische rookafzuiger op het dak bij de uitgang van de griep, ook wel een aanzuigende schoorsteen genoemd.

Gemi Elettronica stelt verschillende modellen elektrische rookafzuigers voor; met verschillende eigenschappen zoals zuigkracht, weerstand tegen hoge temperaturen, jarenlange garantie en het gebruikte materiaal voor hun constructie.

Gemi Elettronica wil elke behoefte positief beantwoorden en kan een dubbele oplossing bieden: een elektrische rookafzuiging in een schoorsteen.

De schoorsteenventilator die door Gemi Elettronica wordt voorgesteld, verschilt van de klassieke schoorsteenventilatoren van metselwerk of staal omdat het een schoorsteen van vuurvaste klei is.
Dit materiaal is ideaal voor rookkanalen omdat het niet alleen bestand is tegen weersinvloeden maar ook tegen hitte.

Met deze oplossing wordt dus een dubbel voordeel behaald: de esthetische, dankzij het gebruik van een moderne schoorsteenventilator, en de functionele met de oplossing van het rookprobleem dankzij de elektrische rookafzuiging.

De elektrische rookafzuiger heeft ook een vogelbeschermingsrooster in elektrisch gelast staal en voorkomt dankzij zijn structuur het binnendringen van waterinfiltraties.

De Gemi Elettronica schoorsteenventilator van klei vereist geen lijm voor montage en wordt vooral gekenmerkt door een openingssysteem van bovenaf waarmee u de structuur gemakkelijk kunt verwijderen en demonteren met de mogelijkheid om in te grijpen voor eventuele onderhoudsinterventies.

Gemi Elettronica kan daarom inspelen op elke behoefte, zowel esthetisch als concreet oplossend, met betrekking tot de problemen die een haard kan hebben.