Hoe wordt de Gemi Elettronica schoorsteenventilator gemonteerd?

Een van de vele kenmerken van de rookafzuiging voor haarden van Gemi Elettronica is dat de montage doe-het-zelf is.
In feite heb je geen gespecialiseerde technicus nodig om het te doen, als je een beetje handigheid hebt met de schoorsteentrekker, dan kun je het ook zelf doen

De Gemi Elettronica schoorsteentrekker kan op elk rookkanaal worden gemonteerd, ongeacht de vorm. Het kan namelijk zowel op ronde rookkanalen als op vierkante of rechthoekige rookkanalen worden gemonteerd.

Indien u een rookgasafvoer heeft met een ronde pijp dient u de buitendiameter te delen met ons, dan levert Gemi Elettronica de rookafzuiging voor haarden met een ronde adapter van de juiste maat.
De buitendiameter moet worden doorgegeven, omdat de adapter aan de basis van de schoorsteentrekker extern moet worden geplaatst ten opzichte van de uitlaat van de griep.

Als de rookgasafvoer daarentegen een vierkante of rechthoekige vorm heeft, zal Gemi Elettronica de schoorsteentrekker voorzien van een set verstelbare beugels.
De verstelbare beugels kunnen worden aangepast in een vierkante of rechthoekige vorm in maten variërend van 20x20cm tot 43x43cm. Als het schoorsteentrekpakket eenmaal is geopend, ziet u als eerste de verstelbare beugels met montagehandleiding en de snelheidsregelaar.

Het eerste wat u moet doen, is de afmetingen van de rookgasafvoer nemen, om de verstelbare beugels die al in de verpakking zitten, aan te passen door 1 centimeter meer te berekenen dan de uitlaatmaten.
De beugels worden aan de basis van de schoorsteentrekker vastgeschroefd met de schroeven die door Gemi Elettronica in de verpakking zijn meegeleverd.
Plaats de schoorsteentrekker op het rookkanaal en zet hem vast met de twee grootste schroeven die in de verpakking aanwezig zijn.

In het geval dat u een pijp in een vierkante muur hebt en de twee uitgangen zich op hetzelfde niveau bevinden, moet de schoorsteentrekker worden geïnstalleerd met vierkante of rechthoekige verstelbare beugels, die de lege ruimte tussen de pijp en de muur afdekken met mortel of plaat metaal.
Als u daarentegen meer ronde rookkanalen heeft in een vierkante muur, moet u het rookkanaal verlengen waar u de schoorsteentrekker moet plaatsen en het model met een ronde adapter installeren.
Indien de afmeting van het rookkanaal groter is dan 43x43 centimeter (bijvoorbeeld 50x50 centimeter), plaats de basis van de rookafvoer voor haarden direct op de uitlaat, plaats deze op het metselwerk op de 4 hoeken waar al 4 gaten zijn voorzien en gebruik de grotere beugels als ondersteuning.

Ten slotte, als slechts twee van de vier zijden groter zijn dan 43 centimeter en de andere twee minder dan 43 centimeter (bijvoorbeeld 45x40 centimeter), moet de installatie van de schoorsteentrekker worden uitgevoerd met de kleinste beugels.
De laatste stap die u moet nemen, voordat u dankzij de elektrische rookafzuiger van Gemi Elettronica optimaal kunt genieten van uw haard, is de elektrische aansluiting.

De aansluiting kan op twee manieren worden gemaakt: ofwel buiten het rookkanaal met de 3x1,5 kabel, of binnen het rookkanaal met onze hittebestendige kabel die apart moet worden aangeschaft.

We beginnen dan bij de schoorsteentrekker en gaan via de kabel langs het rookkanaal naar beneden naar de snelheidsregelaar, die meestal in huis wordt geplaatst. In de snelheidsregelaar moet u de twee draden van de schoorsteentrekker aansluiten (op de plek waar "MOTOR" staat), de twee gemeenschappelijke draden van de aarding van het systeem en van de schoorsteentrekker, en de twee voedingsdraden (op de plek waar "220V" staat).
Aan het einde van deze eenvoudige en snelle stappen is de Gemi Elettronica schoorsteentrekker klaar om te worden gebruikt en het probleem van schoorsteenrook te verhelpen.