Vallen voor wilde zwijnen? Er is een betere oplossing...

Vallen voor wilde zwijnen? Er is een betere oplossing...

Vallen voor wilde zwijnen?

Wild zwijnvallen zijn een nuttig hulpmiddel voor het vangen van deze wilde dieren, maar het is belangrijk om ze ethisch en verantwoord te gebruiken, met respect voor lokale wetten en voorschriften. Bovendien kan het aantrekken van wilde zwijnen naar een specifiek gebied nuttig zijn voor de jacht of het beheer van de fauna, maar het is ook belangrijk om veilig en verantwoord te handelen.

Er zijn verschillende soorten wildzwijnvallen, waaronder kooivallen, valvallen en knijpvallen. Kooivallen zijn meestal gemaakt van een metalen kooi met een veerdeur die sluit wanneer het zwijn de val binnengaat. Valvallen bestaan daarentegen uit een opening die sluit wanneer een zwijn de val binnengaat, terwijl knijpvallen een veer gebruiken om het zwijn te vangen wanneer het een mechanisme activeert.

Hoe wilde zwijnen naar een specifiek gebied te lokken?

Om wilde zwijnen naar een specifiek gebied te lokken, zijn er verschillende strategieën die kunnen worden gebruikt. Een daarvan omvat het gebruik van lokazen of voedsel voor wilde dieren, zoals maïs of fruit. Dit voedsel kan in de buurt van de val worden geplaatst om wilde zwijnen aan te trekken naar het gebied waar de val is geplaatst.

Een andere strategie omvat het gebruik van feromonen of chemicaliën die de geur van het wilde zwijn nabootsen. Deze stoffen kunnen in de buurt van de val worden geplaatst om wilde zwijnen aan te trekken naar het gebied waar de val is geplaatst.

Regelgevingseisen

Boeren die de aanwezigheid van wilde zwijnen op hun land moeten beheren, kunnen ervoor kiezen om een geweer te gebruiken om ze neer te schieten, waarbij ze de jachtregels volgen en handelen als jagers, of om deel te nemen als assistenten in Wildlife Control Plans. In het laatste geval hebben boeren meer speelruimte in het zwijnjagen, maar ze moeten een specifieke cursus volgen en zich aan precieze regels houden.

Geautoriseerde vallen

Het is belangrijk te benadrukken dat er tal van soorten vallen zijn voor het vangen van wilde zwijnen, echter, veel hiervan zijn illegaal en vormen een ernstig gevaar voor de fauna. Zo zijn bijvoorbeeld strikken, gebruikt door stropers om willekeurig dieren te vangen die erop stappen, verboden en wettelijk bestraft.

Elektrische Omheiningen: de beste oplossing tegen wilde zwijneninvasie in velden

Om land en vee te beschermen tegen nachtelijke indringers, zoals wilde zwijnen, vertegenwoordigen elektrische omheiningen een effectieve en niet-invasieve oplossing voor het ecosysteem. Dit beschermingssysteem is zeer doeltreffend en schaadt de dieren niet, aangezien de elektrische schok die wordt afgegeven alleen irritant is en geen wonden of de dood veroorzaakt.

GEMI ELETTRONICA sinds 1983 produceert 100% Italiaanse elektrische omheiningen, synoniem voor betrouwbaarheid en de beste kwaliteit/prijsverhouding, dankzij het feit dat u rechtstreeks bij het productiebedrijf kunt kopen (waardoor u tussenpersonen vermijdt).